Met Kant op Kreta 13-19 mei 2018

Gun je zelf een filosofie vakantie

Van 13-19 mei 2018 geeft Corrie Haverkort een filosofieweek op Kreta.In een prachtige omgeving, geheel verzorgd. Het thema van deze week is de vraag naar een goede manier van samenleven met elkaar en de betekenis van rechtvaardigheid. De filosoof Immanuel Kant vormt  het uitgangspunt. Zijn denken wordt op een speelse en praktische manier vertaald. Vervolgens wordt ingegaan op filosofen als Rawls, Neiman en Nussbaum, die allemaal geïnspireerd zijn door Kant en zijn werk op een hedendaagse wijze aanvullen. Waardoor we er in de praktijk van het leven echt iets mee kunnen. Deze week is niet alleen een heerlijke vakantie week maar ook een manier om kennis te maken met het weerbarstige werk van Kant dat wel eens meer toegankelijk zou kunnen zijn dan we altijd denken. Deze week wordt verzorgd door Academie op Kreta.

Voor meer info: www.evdaimonia.com

Comments are closed.