filosofie

Filosofie is liefde voelen voor wijsheid. Het drukt het verlangen uit naar kennis en inzicht. Zodat we iets meer kunnen begrijpen van onszelf en onze relatie tot anderen. En de wereld waarin we leven natuurlijk. Filosoferen leidt vroeg of laat ook altijd tot de vraag: wat is zinvol en betekenisvol? Filosofie helpt bij het kritisch onderzoeken van onze overtuigingen. “Wat bedoel je?” en “Klopt het wat je zegt?” zijn de eerste vragen die de Griekse filosoof Socrates steevast stelde. Deze vragen zijn nog steeds relevant.


Heb jij behoefte aan verdieping? Aan studeren, lezen en in gesprek gaan om jezelf en de ander te verrijken? Dan ben je van harte uitgenodigd voor een van de nieuwe cursussen, lezingen of bijeenkomsten in 2020.

  • Filosofievakantie De tuin van Epicurus over geluk, vriendschap en tijdelijkheid, 30 juni, 1-2 juli 2020,  Zutphen,  klik hier
  • Filosofie op Kreta, ‘Erkenning en identiteit’, mei 2021, klik hier

De cursussen en lezingen worden gegeven in heldere begrijpelijke taal zonder de rijkdom en diepgang van de filosofische denkbeelden geweld aan te doen.

Comments are closed.