Filosofievakantie 11-12-13 aug.

De tuin van Epicurus

Een driedaagse filosofievakantie over geluk, vriendschap en tijdelijkheid

Verlangen naar een goed gesprek met vrienden? Verlangen naar eenvoud? En verlangen naar aandacht? Wie verlangt hier niet naar? Dit is ook precies wat de filosoof Epicurus voor ogen had toen hij in 307 v. C. een huis kocht in Athene met een grote ommuurde tuin. Daar gaf hij colleges en vormde met vrienden een bijzondere leefgemeenschap waarbij de vraag ‘hoe te leven?’ centraal stond. Onder ‘geluk’ verstaat Epicurus een leven met zo min mogelijk angst, onlust en pijn. In plaats daarvan gaat het om het leven van je mogelijkheden waarbij vriendschap een belangrijke rol speelt. Maar ook het ontwikkelen om rechtvaardig, moedig en wijs te zijn. En natuurlijk het besef dat ons leven tijdelijk is en altijd gekleurd wordt door dit tijdsbesef.


De school van Epicurus wordt ook wel ‘De tuin’ genoemd. Hierop geïnspireerd biedt Dat Bolwerck in de ommuurde tuin een filosofie driedaagse aan. Iedere dag met een eigen thema waarbij het steeds gaat om de vraag naar een goed en gelukkig leven. Een vraag die nog altijd actueel is. Naast Epicurus wordt ook geput uit het werk van Aristoteles en worden hedendaagse filosofen aangehaald. Deze bijzondere driedaagse wordt gegeven door filosoof Corrie Haverkort. Meer info? Klik hier


Praktische informatie
Di. 11 aug. wo. 12 aug. 10.00-17.00 uur inclusief lunch, gehele dag koffie/thee

Do. 13 aug. 10.00-21.00 uur inclusief afsluitend diner, zelf picknick-lunch meenemen, gehele dag koffie/thee
Aantal: max. 12 deelnemers
Kosten: € 395,00 inclusief 2 x lunch, 1 x diner, koffie/thee en BTW
Inschrijven: mail naar xera@datbolwerck.nl
Locatie: Dat Bolwerck Klik hier

Comments are closed.