Diner Pensant 9 febr 2020 Eefde

Zondag 9 februari vindt het Diner Pensant plaats.
Wij noemen het ook wel ons DenkDiner.

Joris van Loon zwaait als kok de scepter in de keuken.
Corrie Haverkort geeft bij iedere gang een filosofische inleiding.
Het thema van het Diner Pensant is: Mythen van Plato.

Eten en een goede dialoog zijn al eeuwen een bijzondere traditie. Zo ging Socrates in zijn tijd met mensen in gesprek tijdens een banket. En stelde hij kritische vragen die tot reflectie leidden. Tussendoor werden de lekkerste gerechten geserveerd.

Tijdens het DenkDiner op zondag 9 februari worden tussen de gangen door drie mythen besproken uit de Politeia (de Staat) van Plato: De mythe van Gyges, de grotmythe en de mythe van Er.  Alle drie gaan over de vraag ‘hoe leef je je leven zo dat het een goed leven is?’ Steeds wordt een specifiek deel van deze vraag belicht. En steeds gaat het om ons eigen leven.

Het is bijzonder dat Joris van Loon het diner gaat verzorgen. Hij is een zeer gewaardeerde kok met een volle agenda. Hij stemt de gerechten af op de mythen. Dat moet wel verrassend zijn. Behalve kok is Joris ook musicus en docent aan de Hoge School van Amsterdam. Wil je meer over hem lezen? www.jorisvanloon.nl

Info Diner Pensant:
Plaats: Mettrayweg 28, 7211 LE Eefde
Tijd: 15.30-20.00 uur.
Kosten:  € 38,50
Aanmelden: denkdiner@gmail.com
Vermeld altijd je naam en je mail adres
Verdere info volgt na aanmelding


Comments are closed.