Schilderweekenden

VISIOENEN-IDEALEN-PERSOONLIJKE VERHALEN

Let op: Inschrijving gesloten!
Voor deze weekenden kunt u zich niet meer aanmelden.

Zin om te schilderen? En geen tijd om iedere week een cursus te volgen?Maar wel ruimte voor drie heerlijke weekenden? Op een mooie plek in een ruim atelier, met prachtig uitzicht en heerlijke lunches? Dan is de cursus Visioenen-Idealen-Persoonlijke verhalen vast iets voor jou.

Hoe ziet de cursus eruit? Ieder weekend heeft een thema, gebaseerd op drie belangrijke tijdperken uit de kunst: de Middeleeuwen, de Renaissance en de Moderne tijd. De cursusdag begint met een inleiding en een boeiend levensverhaal van een enkele kunstenaar. Dit kan ons inspireren om op persoonlijke en eigentijdse manier zelf aan het werk te gaan. Daarvoor worden verrassende oefeningen aangeboden om van start te kunnen gaan. Tussendoor en aan het eind van het weekend bekijken en bespreken we elkaars werk. En er is natuurlijk ruimte om in de kunstboeken te kijken wanneer je daar zin in hebt. Overdag wordt er een lunch geserveerd. Op zaterdagavond, na het diner, kijken we naar een bijpassende kunstfilm.

Weekend 1: Visioenen

Het eerste weekend gaan we uit van droombeelden.In de Middeleeuwen heeft Hildegard von Bingen haar eigen droombeelden, haar visioenen, prachtig verbeeld. In haar tijd werden elementen uit de natuur in schilderijen decoratief verwerkt. Jouw eigen droombeeld staat dit weekend centraal. Hoe zou jij dat verbeelden?

Weekend 2: Idealen

In het tweede weekend gaan we uit van een ideaal mensbeeld in de kunst. Mensen werden in die tijd bijna afgebeeld als goden, zo mooi. Artemisia Gentileschi schilderde haar modellen in een spannend licht-donker contrast. Sofonisba Anguissola schilderde zichzelf en haar familie vertederend zacht. Wij nemen het portret als uitgangspunt. Daarvoor is het de bedoeling dat je foto’s van jezelf of van je dierbaren meeneemt.

Weekend 3: Persoonlijke verhalen

In het laatste weekend gaan we uit van de moderne tijd. Alles is geoorloofd. Grenzen worden overschreden. Niet de wetten van de kunst bepalen wat we maken maar onze meest persoonlijke beleving. Frida Kahlo schilderde haar eigen biografie, met decoratieve elementen zoals in de Middel Eeuwen. Marlene Dumas tart in haar portretten de regels van de esthetiek, in tegenstelling tot de Renaissance. In dit weekend staat de eigen biografie centraal, een belangrijk verhaal uit jouw leven.


Informatie:

Datum:
Weekend 1: 17-18 oktober 2020
Weekend 2: 7-8 november 2020
Weekend 3: 12-13 december 2020
Tijden:
Zaterdag 10.00-22.00 uur
Zondag  10.00-17.00 uur
Plaats:
Atelier SABI, Mettrayweg 28 7211 LE Eefde

Kosten: € 275,00 per weekend, inclusief 2 lunches, koffie, thee en diner, exclusief materiaal.
Materiaal: je kunt eigen schildermateriaal meenemen. Bijvoorbeeld acryl verf, linnen en/of papier. Papier, verf, kwasten en crêpe plakband zijn tegen inkoopsprijs te koop in het atelier. Informatie hierover volgt na aanmelding.
Aanmelden:
Bij Louise: louisekleinherenbrink@gmail.com

of bij Corrie: c.haverkort@hetnet.nl
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en volgt verdere informatie.Minimaal 6 maximaal 10 deelnemers.

Voor meer informatie vooraf bel gerust:Louise: 06-23860811Corrie: 06 28125600

Comments are closed.